Skip to main content
  • Bloemgracht, stop tijdens de speurtocht door de Jordaan
  • Westerkerk, stop tijdens de Jordaanspeurtocht

Jordaanspeurtocht

Tijdens deze speurtochtwandeling voor volwassenen ontdek je stille hofjes, karakteristieke grachten en natuurlijk... de parel van de Jordaan! Wandel in je eigen tempo en leer alles over de geschiedenis van deze gezellige volksbuurt.

Route van de speurtocht

De wandelroute loopt dwars door de Jordaan en behandelt de geschiedenis, de opstanden, de volkszangers en bijzondere bewoners van de Jordaan. De route loopt in een cirkel; waar je begint eindig je ook. De wandeling duurt ongeveer 3 uur. Een perfecte activiteit voor een familieuitje of vriendenactiviteit.

Inhoud speurtochtpakket

De speurtocht bestaat uit een stevige beschermmap en een beschrijving van de stoppunten met kleurenfoto's. Op de geplastificeerde plattegrond staan de wandelroute en de stoppunten duidelijk aangegeven. Ook ontvang je een pen en de juiste antwoorden in een gesloten envelop zodat je achteraf kunt kijken hoe je gescoord hebt. Met deze speurtocht steun je ons buurtproject en de promotie van de lokale ondernemers.

Speurtocht bestellen

Het pakket kost € 25,00 en dat is inclusief verzendkosten (binnen Nederland). Je kunt ermee op pad wanneer je wilt en uiteraard mag je het materiaal houden. Vul onderstaand formulier in en ontvang het speurtochtpakket thuis. Voor 16.00 besteld: dezelfde dag verzonden via PostNL.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Je hebt nog geen e-mailadres ingevuld


"Ik wil je laten weten hoe het is bevallen. Geweldig kan ik zeggen. Wij hebben hem gelopen met vrienden, liefhebbers van de mooie stukjes in Amsterdam en zij zijn vol lof."

Samen met mijn zus heb ik gisteren de Jordaanspeurtocht heb gelopen. Wat een geweldige wandeling en wat een leuke straatjes en leuke, soms lastige, vragen. We hebben genoten van de hofjes en terwijl ik er al dikwijls liep nooit de hofjes ontdekt. Wij hebben met koffie, lunch en borrel er heerlijk de hele dag over gedaan. Elke stap was leuk. Meteen de andere speurtocht ook besteld en jammer dat er niet meer zijn van andere wijken!! Het was ook prettig om geen mobiel te gebruiken maar lekker pen en papier.

"Wij hebben vandaag in het kader van een vrijgezellenfeestje met een groep van 12 de speurtocht door de Jordaan gedaan en het was erg geslaagd. De meesten van ons komen uit Amsterdam en directe omgeving maar toch hebben we een ontzettend leerzame middag gehad. Leuke opzet van de speurtocht en je komt in straatjes waar je nooit of nauwelijks komt!"

Nieuwsbrief