Skip to main content

Uitagenda Amsterdam

Raadpleeg de agenda voor je bezoek aan het oude centrum van Amsterdam. Staat er niets voor je bij? Doe een wandelroute, speurtocht of proeverij!


Amsterdam Light Festival 2023 2024 Amsterdam Light Festival 2023 2024

Amsterdam Light Festival

30 november 2023 t/m 21 januari 2024

De 12e editie van het Amsterdam Light Festival vindt plaats van 30 november 2023 t/m 21 januari 2024. Wandel of vaar langs 20 lichtkunstwerken. Het thema dit jaar: LOADING… Revealing Art, AI and Tech.

Symphonica in Casa Rosso Symphonica in Casa Rosso

Symphonica in Casa Rosso

3 en 10 december, 15.00-17.00 uur

Bij Casa Rosso op de Wallen is het tijdens de donkere dagen van december extra warm. Het bekende theater op de Wallen is alweer voor de 9e keer het decor van Symphonica in Casa Rosso: unieke dragshows verzorgd door Travestiecabaret Amsterdam. Een afwisselende middag met variete, in goede banen geleid door vedette Coco Coquette. De show van 17 december is al uitverkocht, voor 3 en 10 december zijn nog kaarten beschikbaar.

Solderkerk Ons Lieve Heer op Solder Solderkerk Ons Lieve Heer op Solder

Soldermis

3 december 2023

Iedere eerste zondag van de maand om 11.00 uur vindt in de indrukwekkende zolderkerk van Museum Ons Lieve Heer op Solder een katholieke misviering plaats. Iedereen is welkom! Reserveren is niet nodig, maar kom op tijd, want er zijn slechts 30 plekken beschikbaar.

Pianoduo festival Amsterdam Pianoduo festival Amsterdam

Pianoduo Festival Amsterdam

7 t/m 10 december 2023
Tijdens het Pianoduo Festival geniet je van klassiek, jazz en kinderconcerten door heel Amsterdam. Het thema van deze 11e editie is 'Where opposites meet’: musici, publiek en verschillende muziekstijlen worden samengebracht in unieke concerten. Van heel groots tot intiem, van oud tot gloednieuw. Er is speciale aandacht voor twee jubileumjaren: 150 jaar Sergei Rachmaninoff en 100 jaar Simeon ten Holt, twee componisten die voor het pianoduospel van groot belang zijn geweest, maar bijna haaks op elkaar staan qua muziekstijl.
Winteravonden aan de Amstel Amsterdam Winteravonden aan de Amstel Amsterdam

Winteravonden aan de Amstel

9 t/m 17 december 2023

Deze 11e editie van het festival heeft als thema 'kanonnen en muzen' en brengt topmusici samen in de sfeervolle setting van H'ART Museum. Er wordt verbinding gemaakt met de tentoonstelling over Julius Caesar, nu te zien in het museum. Ook sluit het thema aan bij de Russische inval in Oekraïne. Virtuoze musici uit de strijdende landen tonen de verbindende kracht van muziek. Geniet van nieuwe werken van componisten uit Oekraïne en Rusland, naast bekende meesterwerken uit de Europese muziekbibliotheek die troost, verbinding en hoop geven. Foto: Kauka Kikkas

Nationale Tulpendag Amsterdam 2023 Nationale Tulpendag Amsterdam 2023

Nationale Tulpendag

20 januari 2024

Vier de officiële start van het tulpenseizoen en kom gratis een bosje tulpen plukken in de kleurrijke pluktuin. Op zaterdag 20 januari staan maar liefst 200.000 tulpen klaar om geplukt te worden en jouw huis op te vrolijken. Het thema dit jaar: Typisch Hollands.

Chinees Nieuwjaar 2023 Chinees Nieuwjaar 2023

Chinees Nieuwjaar

10 februari 2024

De start van het Jaar van de Draak vieren we op 10 februari. Vanaf de Boeddhistische Tempel wordt een optocht gehouden door Chinatown met traditionele leeuwen en draken, om boze geesten te verdrijven en geluk te brengen voor het nieuwe jaar. Uiteraard is er ook vuurwerk!

Tulpfestival Amsterdam Tulpfestival Amsterdam

Tulpfestival

1 t/m 30 april

Tulpen brengen het voorjaar! De gehele maand april fleuren tienduizenden tulpen de stad op. Kijk op de website van het Tulpfestival waar je de vrolijke bakken tegenkomt.

Aprilfeesten Nieuwmarkt Amsterdam Aprilfeesten Nieuwmarkt Amsterdam

Aprilfeesten Nieuwmarkt

21 t/m 27 april 2024

De legendarische aprilfeesten op de Nieuwmarkt worden sinds 1988 elk jaar op de Nieuwmarkt georganiseerd door buurtbewonders, in de aanloop tot Koningsdag. Een buurtontbijt, nostalgische kermis, live acts en gezellig eten en drinken. Voor jong en oud: iedereen is welkom.

Red Light Jazz 2023 Red Light Jazz 2023

Red Light Jazz 2024

7, 8 en 9 juni 2024

Het populaire jazz-festival met (veelal) gratis optredens vindt in 2024 voor de 11e keer plaats!

Geniet van een concert bij bijvoorbeeld Casa Rosso, het Paleis van de Weemoed en Tobacco Theater. Op de website van de Stichting Red Light Jazz wordt het complete programma gepubliceerd.

Open Tuinendagen 2022 Open Tuinendagen 2022

Open Tuinendagen

15 en 16 juni 2024

Tijdens het weekend van De Open Tuinendagen kun je prachtige tuinen bewonderen. De tuinen, onderdeel van een woonhuis of horend bij een instelling, zijn normaal gesloten voor het publiek. Een unieke kans!

Wallenfestival 2023 Wallenfestival 2023

Wallenfestival

juni 2024

Tijdens het Wallenfestival openen ondernemers op de Wallen hun deuren en zijn er heel veel activiteiten. Bijvoorbeeld een lezing bij Casa Rosso door Rob van Hulst of Mariska Majoor van het PIC. Of probeer eens een paaldans te doen bij De Bananenbar. De exacte datum is nog niet bekend.

Grachtenfestival Amsterdam Grachtenfestival Amsterdam

Grachtenfestival

9 t/m 18 augustus 2024

Tijdens het Grachtenfestival hebben jonge musici de hoofdrol en kun je veel live optredens op bijzondere locaties verwachten: Amsterdam is het decor. Bijvoorbeeld bij het Amsterdams Marionettentheater, De Waalse Kerk en Embassy of the Free Mind. Kijk voor het complete programma en entreetickets op de website.
Foto: Rob van Dam

Gay Pride Canal Parade Amsterdam Gay Pride Canal Parade Amsterdam

Gay Pride Canal Parade

3 augustus 2024

Van 27 juli tot 4 augustus is het Amsterdam Gay Pride. De botenparade vindt plaats op zaterdag 3 augustus van 12.00 tot 18.00 uur. De kleurrijke boten starten op bij Oosterdok en varen via de Nieuwe Herengracht, de Amstel en de Prinsengracht naar het Westerdok.

Tijdens de Pride-dagen is er nog veel meer te doen: je ziet het hele programma op de website van Pride Amsterdam.

Museumnacht 2022 Museumnacht 2022

Museumnacht Amsterdam

2 november 2024

Tijdens de jaarlijkse Museumnacht openen ruim 60 locaties in Amsterdam hun deuren van 19.00-02.00 uur voor unieke tentoonstellingen, activiteiten, workshops en voorstellingen. De kaarten zijn altijd snel uitverkocht, dus wees op tijd.

Sinterklaasintocht Amsterdam Sinterklaasintocht Amsterdam

Sinterklaas in Amsterdam

17 november 2024
In 2024 zal Sinterklaas in Amsterdam aankomen op zondag 17 november. Het programma volgt.
Nieuwsbrief