Skip to main content

Chinatown wandeling

Ontdek dit bijzondere deel van Amsterdam met een gids en leer over de geschiedenis en cultuur van de oudste Chinese wijk van het Europese vasteland. Deze wandeling speelt zich af rondom de Nieuwmarkt en de Zeedijk; wat samen Chinatown Amsterdam vormt. Je krijgt een kijkje achter de schermen in één van de meest unieke buurten van de wereld; nergens anders ter wereld vind je een Chinatown, waar naast de Chinese bevolkingsgroep ook allerlei andere nationaliteiten zijn gevestigd.

De wandeling leidt onder andere langs de boeddhistische tempel en het grootste Chinese warenhuis van Europa, Toko Dun Yong. Maak kennis met de Chinese cultuur en mentaliteit, de Chinese feestdagen (en hoe die in Amsterdam gevierd worden) en het typisch Chinese ondernemerschap. Daarnaast zal de gids vertellen over de tijd dat de eerste Chinezen in Amsterdam kwamen en over de Nederlands-Chinese straatnaambordjes - en welke poëtische benamingen de Chinezen hebben voor de Amsterdamse straten.

Gidswandeling op maat

Je kunt de wandeling reserveren op de datum en tijdstip die jou het best uitkomt. Amsterdam Oude Stad heeft een groot gidsenbestand met ieder hun eigen specialisatie; indien je dus speciale bezichtigingswensen hebt of de rondleiding in een andere taal wilt, geef het dan vooral aan ons door. Wij zorgen dat jouw groep de gids krijgt die past bij jouw wensen. De wandelingen zijn geschikt voor zowel kleine als grote groepen; bij groepen van meer dan 15 personen wordt een extra gids ingezet.
Het is helaas niet mogelijk met een andere groep mee te lopen. Ben je met een klein gezelschap, bestel dan een van onze wandelroutes waarmee je eigen gids bent.

Nog meer Chinatown? We maken graag een uitje op maat inclusief rondleiding door de Boeddhistische Tempel, meditatiesessie in de gebedsruimte, rondleiding door het gebied met gespecialiseerde gids en een proeverijdiner bij een van de beste Chinees van de stad.

  • Min. 10 pers. (kleinere groepen betalen voor 10)

  • 2 uur

  • € 14,50 pp

  • Start- en eindlocatie zelf in te vullen

  • Contact

"Gids wist veel te vertellen. Leuk dat we bij de tempel en de toko naar binnen konden!"

Nieuwsbrief