Skip to main content
  • Gidswandeling Begijnhof
  • Gidswandeling Amsterdam
  • Gidswandeling langs de Oude Kerk in Amsterdam

Historische wandeling met gids

Een ervaren gids vertelt over de historische bezienswaardigheden op de wandelroute. Ontdek bijzondere plekken waar je normaal gesproken aan voorbij zou lopen! Tijdens de wandeling wandel je door de oude stad, waar ook Chinatown deel van uitmaakt. De gidsen geeft je een kijkje achter de schermen in de historische oude binnenstad. De Nieuwmarkt met De Waag, De Schreierstoren, St. Nicolaaskerk, De Oude kerk en De Nieuwe kerk en natuurlijk het authentieke Begijnhof... al deze bezienswaardigheden hebben hun eigen verhaal en maken deel uit van de historische wandeling.

Gidswandeling op maat

Je kunt de wandeling reserveren op de datum en tijdstip die jou het best uitkomt. Amsterdam Oude Stad heeft een groot gidsenbestand met ieder hun eigen specialisatie; indien je dus speciale bezichtigingswensen hebt of de rondleiding in een andere taal wilt of wil je de wandeling in het teken van (bijvoorbeeld) Rembrandt zetten, geef het dan vooral aan ons door. Wij zorgen dat jouw groep de gids krijgt die past bij jouw wensen. De wandelingen zijn geschikt voor zowel kleine als grote groepen; bij groepen van meer dan 15 personen wordt een extra gids ingezet.
Het is helaas niet mogelijk met een andere groep mee te lopen. Ben je met een klein gezelschap, bestel dan een van onze wandelroutes waarmee je eigen gids bent.

  • "Ik heb al meerdere wandelingen met een gids in Amsterdam gehad maar deze voegde iets extra’s toe. Prettige dame, zou zo weer met haar gaan wandelen!"

  • "Erg informatief. Ik ben veel te weten gekomen over de geschiedenis van Amsterdam. Bovendien vond ik dat ze het erg goed deed en heel enthousiast was."

  • "Vooral de afwisseling vond ik leuk, en al die kleine weetjes die de gids ons vertelde."

  • "De wandeling was super geslaagd! Het was heerlijk wandel-weer en de gids had een leuke route uitgestippeld met mooie verhalen, weetjes en tips. Kortom, het was heel erg leuk. We zullen het zeker aanraden aan vrienden en familie!"

Nieuwsbrief