Skip to main content

Markten

Bloemenmarkt

Bloemenmarkt Amsterdam

Amstelveld: maandag 9.00 - 15.00 uur

Tijdens deze gezellige markt staat het plein vol met planten en bloemen. Vroeger werden hier allerlei soorten pluimvee verkocht: kippen, duiven en kleurrijke vogels. Deze zijn hier nu niet meer te vinden, maar voor mooie planten of bloemen bent u op het Amstelveld nog steeds aan het juiste adres.

Boerenmarkt

Boerenmarkt Amsterdam

Noordermarkt: zaterdag 9.00 - 16.00 uur

Ondanks dat het vroeger heel normaal was voor boeren om in de stad hun waren te verkopen, is er tot eind 19e eeuw geen boerenmarkt meer in Amsterdam geweest. In 1987 startte een aantal biologische boeren de eerste Nederlandse Boerenmarkt, aan de voet van de Noorderkerk. Inmiddels staan hier wekelijks ruim 70 kramen, met veel meer te koop dan enkel boerenproducten: antiek, curiosa, design, ambachtelijke en duurzame producten, kleding, hapjes, sieraden, Oosterse tapijten, beeldende kunst, antiquarische boeken, zeldzame lp’s en art house films… het is hier allemaal te vinden! Foto van Sergio Scalleja.

Noordermarkt

Noordermarkt Amsterdam

Noordermarkt: zaterdag 9.00 - 16.00 uur

"Het lijkt hier wel de Noordermarkt" is wat men in het begin van de 17e eeuw riep. Op de Noordermarkt, die voorheen de Princenmarkt heette, was namelijk een vodden- en lapjesmarkt waar het altijd ontzettend druk en rommelig was. Vrouwen ging op maandag 'lapjes keeren' waardoor die dag bekend werd als lapjesdag. De markt groeide later ook uit tot een centrum van de duivenhandel. De markt vond eerst plaats tussen de Prinsengracht en het Noorderkerkhof dat daar gevestigd was. In 1688 is het kerkhof verplaatst vanwege ruimtegebrek.

Lindenmarkt

Lindenmarkt Amsterdam

Lindengracht: zaterdag 9.00 - 16.00 uur

De lange straat op de gedempte gracht leent zich uitstekend voor een markt! De markt bestaat al bijna 120 jaar en heeft ruim 230 kraampjes. Voorheen was de markt alleen voor venters, pas later werd het een dagmarkt waar alles verkocht mocht worden. Het is nog steeds een zeer uiteenlopende markt van ongeveer een kilometer lang. Dit allemaal midden in een super gezellige Jordaanbuurt, een echte aanrader voor een zaterdag!

Westerstraatmarkt

Westerstraatmarkt Amsterdam

Westerstraat: maandag 9.00 - 13.00 uur

De markt in de Westerstraat, niet te verwarren met de Westermarkt (die niet in de Jordaan ligt, maar bij de grachtengordel hoort), staat ook wel bekend als de lapjesmarkt: een weelde aan heerlijke stofjes, lapjes, leer, kleding, gordijnstof en nog veel meer kan je hier vinden. De markt straalt een echte Jordaanse gezelligheid met veel Amsterdamse humor uit: De Jordanezen komen hier op maandagochtend even 'beppen' met de kooplui. Inmiddels staan er 163 marktkooplui; echte vaklieden die de markt een authentiek gezellig tintje geven; de omliggende terrasjes doen de rest.

Biologische markt

Biologische markt Nieuwmarkt

Nieuwmarkt: zaterdag 10.00 - 17.00 uur

Al jaren kun je elke zaterdag terecht op de gezellige Nieuwmarkt voor al jouw biologische boodschappen. Deze markt staat bekend om het uitgebreide en gevarieerde aanbod. Desalniettemin is de markt heel overzichtelijk. Het markante gebouw De Waag is het middelpunt van het plein. Hier werden vroeger de goederen gewogen. Tegenwoordig kun je er terecht voor een koffie, lunch, borrel en diner. Rondom deze boerenmarkt vind je Chinatown, met een groot aantal toko's met Aziatische producten. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een perfect dagje shoppen.

Nieuwsbrief