Skip to main content
  • Bistro Berlage terras Beursplein
  • Bistro Berlage interieur
  • Bistro Berlage eten op het terras

Welkom bij Bistro Berlage

Ons enthousiaste team heet u van harte welkom in Bistro Berlage. In deze nieuwe stijl bistro in het historische hart van Amsterdam worden eigentijdse klassiekers voor lunch en diner geserveerd met een Nederlandse touch. Deze aanpak komt ook terug in het elegante interieur waar authentieke, monumentale elementen worden gecombineerd met een moderne uitstraling. Centraal in de zaak staat een grote eilandbar die zich uitstekend leent voor de borrel. De pracht van het authentieke en monumentale interieur, gecombineerd met de verrukkelijke klassieke gerechten met ingrediënten van lokale bodem zorgen voor een onvergetelijke ervaring! Op het zonovergoten terras –het Beursplein tussen de Beurs van Berlage en de Bijenkorf– of binnen omringd door de prachtige tableaus van Toorop, welkom in Bistro Berlage!

Eigentijde klassiekers van lokale bodem

In deze nieuwe stijl Bistro worden eigentijdse klassiekers voor lunch en diner geserveerd met een Nederlandse touch. We kunnen bijna niet wachten om de nieuwe gerechten van onze kaart aan u te serveren. Wat dacht u tijdens de lunch bijvoorbeeld van een sandwich pulled pork met chimichurrie en augurken? Of heerlijke flammkuchen met courgette, artisjok en Gruyère tijdens de borrel? Oooohh en het water loopt ons al in de mond bij de gedachte aan een heerlijk duurzaam gevangen tonijnsteak met parelgort, cherrytomaat, rode ui en olijven! Waar wacht u nog op?

De historie van Bistro Berlage

Bistro Berlage is gevestigd in de voormalige hoofdentree van de Goederenbeurs van de Beurs van Berlage. Dit monument van de handel is door H.P. Berlage ontworpen en werd in 1903 door Koningin Wilhelmina werd geopend. Achter dit prachtige gebouw schuilt een schat aan historische gebeurtenissen. Niet alleen huisvestten hier aan het begin van de vorige eeuw de effectenbeurs, de schippersbeurs, de graanbeurs en de goederenbeurs – maar wist u bijvoorbeeld dat kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima de entree van waar nu de Bistro zit in 2002 hebben gebruikt om naar de Grote Zaal te lopen waar zij elkaar het jawoord hebben gegeven? Of dat de Berlagezaal, die recht boven de Bistro zit, oorspronkelijk de vergaderzaal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken was en ook speciaal voor hen is ingericht? Lees meer over de historie van Bistro Berlage.

Openingstijden

  • Dinsdag: 10.00-18.00 uur

  • Woensdag t/m zondag: 10.00-22.00 uur

Nieuwsbrief