Skip to main content

Warmoesstraat

De naam Warmoes komt uit de vroege Middeleeuwen en was een woord voor een groentesoort. Vroeger was hier namelijk een groentemarkt. De Warmoesstraat was ooit een zeer voorname straat met deftige zaken. In de 18e eeuw werd de straat het centrum van de koffie– en theehandel. Tegenwoordig vind je er een grote diversiteit aan zaken. De Amsterdamse gayscene is hier vertegenwoordigd met gespecialiseerde winkels en cafés herkenbaar aan de regenboogvlaggen en de blauw/zwart gestreepte vlaggen.

Bureau Warmoesstraat

De Warmoesstraat is ook bekend vanwege Bureau Warmoesstraat, het politiebureau waar Appie Baantjer werkte en waarover hij zoveel boeken heeft geschreven. De gelijknamige televisieserie met maar liefst 12 seizoenen was ontzettend populair. De buurt beter leren kennen? Groepen kunnen een wandeling maken met een oud-rechercheur van Bureau Warmoesstraat.

Ondernemers op de Warmoesstraat

Op de Warmoesstraat vind je de Bakkerswinkel, de gezellige lunchroom van echtpaar Michel en Simone, waar je kunt genieten van een heerlijke lunch, high tea of koffie met gebak. Fijnproevers moeten een keer dineren bij restaurant De Compagnon in de Guldehandsteeg, waar Chef Bert van Buschbach en zijn Sara (sommelier) je versteld zullen doen staan hoe verfijnd de Bourgondische keuken kan zijn.

Nieuwsbrief