Skip to main content

De Prael

In het hart van het oudste gedeelte van de stad kun je aan de voormalige bierkaai bij bierbrouwerij De Prael zien en proeven hoe ambachtelijk bier wordt gemaakt. Er worden diverse bieren gebrouwen in de eigen brouwerij. De brouwerij en winkel zijn gevestigd in een voormalig veilinghuis en wagenmakerij. In de brouwerij volg je rondleidingen en in het proeflokaal kan je lekker eten en drinken, maar ook een bierproeverij doen. Een heel leuk uitje voor jou en jouw gezelschap!

De Prael en de arbeidsmarkt

De Prael werd in 2001 opgericht door Arno Kooy en Fer Kok. Het doel van de brouwerij is allereerst om heerlijk bier uit de kraan te laten stromen, maar daarmee ook vooral werkplekken te creëren voor mensen die op de arbeidsmarkt buiten de boot vallen. De Prael vindt namelijk dat iedereen dezelfde kansen verdient. De arbeidsmarkt is niet inclusief, er zitten veel mensen thuis die wel graag willen werken, maar voor wie kansen zijn ontnomen door omstandigheden. De Prael vindt dat de arbeidsmarkt zich moet aanpassen aan deze steeds groter wordende groep. “Een arbeidsmarkt hoort voor iedereen toegankelijk te zijn”, aldus Arno. Om het gat in de arbeidsmarkt te dichten en om mensen die door de samenleving aan de kant zijn gezet betaald werk en een opleiding te bieden zijn Arno en Fer samen brouwerij De Prael gestart.

Werk- en leerplek

Elke 2.000 liter bier die De Prael brouwt, afvult en verkoopt staat garant voor één werk- en leerplek. Bier van De Prael helpt dus mensen direct aan het werk en zorgt voor meer helden op de werkvloer van De Prael. Iedereen die bij De Prael werkt krijgt namelijk de kans om een opleiding te volgen en een vak te leren.

Nieuwsbrief