Skip to main content

Café Thijssen

Of je er nu 's middags komt voor een lunch, 's avonds voor een borrel, met vrienden, collega's of familie langskomt, iedereen is welkom bij Café Thijssen. Naast toeristen en Nederlandse dagjesmensen wordt het café goed bezocht door buurtbewoners en mensen uit heel Amsterdam, waar ze bij Café Thijssen best trots op zijn!

Een historische locatie

Al sinds mensenheugenis zit op de plek van Café Thijssen een café: ooit zat hier Koffiehuis Mambo en café het Generaaltje, waar stamgasten boven konden blijven slapen na het geborrel. Vanaf 1990 is het café helemaal verbouwd en kreeg een nieuwe naam, ontleend aan de Amsterdamse schrijver en onderwijzer Theo Thijssen, een bekend figuur in de Jordaan waar ook een museum van te vinden is genaamd het Theo Thijssen Museum. Van Theo Thijssen staat een mooi standbeeld (Hans Bayens, 1979) voor de deur van Café Thijssen, op de hoek van de Lindengracht en de Brouwersgracht en er is een kleinmuseum in de Jordaan geheel aan deze Amsterdamse persoonlijkheid gewijd.

Quiz Nights, feesten en voetbal

Genoeg gezelligheid in Café Thijssen! Naast incidentele silent disco's en jazzavonden worden er Ajaxwedstrijden uitgezonden op groot scherm. En dan is er nog de wekelijkse quiz night, waarbij meerdere teams in 8 rondes tegen elkaar strijden om de winst: magnum size Big Chouffe of een bierpakketten. De vragen van de quiz night worden zowel in het Engels als het Nederlands gesteld, zodat het voor iedereen toegankelijk is.

Nieuwsbrief