Skip to main content

Café Sonneveld

Hier vind je precies waar de Jordaanse cafés bekend om staan: een warm welkom, bruin interieur en heel veel gezelligheid. Café Sonneveld bevindt zich op de hoek van de Egelantiersgracht en de Tweede Egelantiersdwarsstraat, waarvandaan je op het zonnige terras precies de Westerkerk kunt zien. In dit café geniet je van een pikketanussie, een kopstoot of een lekkere gele rakker. Je kunt er ook heerlijk eten; het menu varieert van goedbelegde broodjes tot clubsandwiches, burgers en echte rundvleeskroketten, en van een mooi mals biefstukje tot een echte Hollandse stamppot - het hele jaar door! Voor zowel lunch als diner ben je hier dus aan het juiste adres.

Wim Sonneveld

De naam voor het café komt natuurlijk niet zomaar ergens vandaan; het pand is het voormalige woonhuis van Wim Sonneveld, één van de meest bekende Nederlandse artiesten van de vorige eeuw. Het pand is in handen van stichting 'Blijvend Applaus', de stichting die onder andere door hem is opgericht om kunstenaars uit de amusementswereld financieel bij te staan en te helpen met goed betaalbare huisvesting. De muren van het café hangen vol met foto's van Wim Sonneveld, als eerbetoon aan deze geweldige zanger, cabaretier en acteur.

Groepen

Hoewel je dat misschien niet meteen merkt, loopt het café om het hoekje nog een stukje door; aan deze zijde kun je met een klein gezelschap aan een tafeltje dineren, maar ook grotere groepen kunnen hier terecht. Met circa 50 personen dineer je semi-privé in dit deel van het café. Café Sonneveld kan groepen tot maximaal 85 personen ontvangen, waarvoor een mooi groepsmenu samengesteld zal worden. Zin in een uitje met afsluitend diner bij Café Sonneveld? Kies dan voor ons Vriendinnenuitje Jordaan en ontdek de altijd gezellig Jordaan.

Nieuwsbrief